Myynnin kuningas

Myyntipäällikkö Pasi Salonen aloitti KattoCenterillä myyjänä syyskuussa 2015. Kattoala oli Saloselle entuudestaan tuttu, mutta ero entisestä työstä uuteen oli huima.

–Sain heti kunnollisen perehdytyksen myyjän työhön ja hyvät työkalut myynnin tekemiseen. Ja kun saa myydä markkinoiden parhaita tuotteitta, on myyminen helppoa, Salonen sanoo. Hän on ollut Suomen KattoCenterin paras myyjä kolmena vuotena peräkkäin.

Vuoden 2018 lopulla hän myös voitti yrityksen sisäisen King of Sales -kilpailun. Kuukausia kestänyt kilpailu huipentuiLahden Sibeliustalossa järjestettyyn gaalaan, jossa eniten euroja myynyt Salonen kruunattiin myynnin kuninkaaksi.

Myyjän titteli vaihtui ensin tiiminvetäjäksi ja sen jälkeen myyntipäälliköksi. Nyt Salonen kouluttaa muita myymään vähintään yhtä hyvin, kuin hän itse on myynyt.

–Teen myyntipäällikön töiden lisäksi edelleen kentällä kauppaa, jotta tiedän mitä alalla tapahtuu. On pakko pysyä ajan hermolla, jotta pystyn opettamaan myyjät itseäni paremmaksi.

Vastuun lisäksi Salosesta työssä parasta on aina ollut se, että hän saa itse päättää omat työaikansa. Toki uusi työ myyntipäällikkönä on tuonut uusia vastuita, mutta silti hän voi suunnitella työviikkonsa itse.

–Minulle on tärkeää, että työ on liikkuvaa ja vapaata.

Salonen korostaa, että vapaus ei tarkoita sitä, etteikö työssä pitäisi saada aikaan tuloksia. Päinvastoin, työ on provisopalkkaista eli mitä paremmin myyt, sitä paksumpi tilipussi.

–Minulle on tärkeää se, että omalla tekemisellä voin vaikuttaa omaan tulotasooni. Se kannustaa tekemään enemmän töitä.

Hyvä yhteishenki

Iso kantava voima KattoCenterillä on hyvät työkaverit. Tai Salosen sanoja lainaten ”hemmetin hyvät työkaverit”. Yhdessä viihdytään usein myös vapaalla.

–Meillä on hyvä tiimihenki. Apua saa aina, kun sitä tarvitsee.

KattoCenter on perheyritys ja sen näkyy positiivisella tavalla. Työntekijöiden arvostus näkyy kaikessa tekemisessä, kun omistaja on itse mukana jokapäiväisessä toiminnassa.

–Alalla tapahtuu koko ajan kehitystä. Haluamme olla johtavassa asemassa tulevaisuudessakin, ja tarjota asiakkaillemme markkinoiden parhaita tuotteita ja parasta työtä.

Markkinoiden parhaana pysytään vain kehittymällä ja kehittämällä koko ajan. Niin Salonenkin tekee. Hän vetää tiimilleen joka maanantaiaamu tiiviin setin myynnistä ja alaan liittyvistä uutuuksista.

Salosella on tiimissään tällä hetkellä neljä nälkäistä myyjää, mutta tarve uusille hyville myyjille on kova. Tiimissä pärjää, jos on oma-aloitteinen ja työtä pelkäämätön.

Mutta entä se tämän vuoden King of Sales? Aikooko hallitseva mestari taistella tittelistään ja miten käy, kun vastassa on omia alaisia?

–Ei haittaa, jos häviän itse kouluttamalleni myyjälle. Silloin olen onnistunut työssäni.